Brandflyg

Hej, det har inte blivit mycket skrivet på en lång tid.

Har hänt en hel del sen sist.  Jag fick frågan av Robert S. om jag ville delta i brandflyget, det kom lite överraskande då jag hade hört att man måste ha 200 flygtimmar (jag hade ca. 70) men Robert sa att det inte var så allvarligt med det så jag tackade ja.

Jag har flugit 4 pass sedan dess.

IMG_0113

Häromdagen upptäckte vi en brand i ett skogsområde strax efter att vi startat, det brann på en begränsad yta så det såg ut som om någon eldade medvetet. Vi såg dock inga människor där och larmade SOS-larmering via RAKEL (radion).

Dom sa att dom skulle skicka dit folk för att titta men det tog väldigt lång tid innan dom kom fram, vi hann flyga hela slingan vilket tar ca. två timmar och när vi kom tillbaka så brann det över en väldigt stor yta. Vi såg brandbilar anlända som kan ha varit förstärkningar, man får hoppas att det inte var först på plats.

Efteråt har SOS-alarmering ring upp mig och ursäktat sig med konstiga undanflykter varför dom inte hittade, först hade dom inte fått någon rapportering alls (!) och sedan hade inte deras söksystem för koordinater varit inställt på A-län utan bara på Södermanland, Västmanland och Uppland. Tycker att det låter lite långsökt.

IMG_4193

Köpte en app till min iPad mini, väl värt de 379 kr. som den kostade.

Kommentarer inaktiverade.