Bromma säger upp arrenden

Nytt bakslag för allmänflyget i Stockholm

Läs här vad Rolf Björkman, Generalsekreterare på KSAK skriver.

”Alla aktörer som arrenderar mark i det norra området på Bromma flygplats kommer att sägas upp inom kort. Bromma skall utvecklas med målet 2,7 miljoner passagerare. För detta behövs en ny ramp som kommer att skära upp i det nuvarande allmänflygområdet. Dessutom skall Kista-grenen av tvärbanan ges en station för flygplatsen varefter banan fortsätter upp genom östra delen av norra plattan, vilket direkt berör KSAK:s och KSAK:s hus. Inställningen, som den presenteras, är att man inte är emot allmänflyget som gärna får flyga på Bromma, men man tar inte ansvar för att upplåta mark. Detta innebär i praktiken att huvuddelen av allmänflygets aktörer kommer att motas bort till annan avlägsen plats utanför Stockholm. Att hitta någon ansvarig för att vi drabbas lär bli svårt när alla anser att någon annan har ansvaret. Sista ordet är ännu inte sagt. Upprörande är bara förnamnet.”

Kan bara hålla med, Vart ska alla ta vägen? Retorisk fråga eller…….?

Kommentarer inaktiverade.