Mina flygdrömmar

Hejsan, Mitt flygintresse började egentligen på allvar efter det att jag fick en provlektion av Åsa på min 50-årsdag.

Jag hade suttit ganska mycket framför datorn och lekt med Microsoft FS 2004 (flygsimulator)

På min födelsedag blev jag ”förd” med ögonbindel ut till Vängsö utanför Gnesta där jag fick prova på att flyga på riktigt.

Flygläraren frågade om jag hade någon tidigare erfarenhet av att flyga och jag svarade att jag bara ”kört” flygsimulator på datorn.

Det är jättebra, sa han och sen satt han bara och instruerade mej och vi gick igenom checklista och andra rutiner. Sen var det bara att taxa ut till start. Jag startade helt själv och den känslan går inte att beskriva. Vi tog en sväng ut mot skärgården och ner mot Landsort och sen tillbaka till Vängsö där jag även landade i stort sett helt själv. Det var i den stunden jag bestämde mej för att ta cert.

Jag började genast att planera och anmälde mej till teorikurs på Flygteoriskolan på Barkarby och började även flyga så smått fram emot hösten -06.

Teorikusrsen var 2 kvällar i veckan från 1 september till början av januari, 3 timmar varje gång. Jag skrev proven i början av mars -07 och fick veta att man hade 2 år på sig att ”flyga upp”.

Sen började trasslet,  jag fick inte flyga så mycket som jag ville då det ofta var ”för blött på banan” eller något annat hinder som tex. att jag körde ut till Vängsö på avtalad tid men flygläraren inte dök upp ”glömde”. Jag tappade sugen mer och mer och skrev ett mail till flygläraren där jag uttryckte min besvikelse, jag sa att jag kände mej åtsidosatt eftersom jag fick veta att samtidigt som jag inte fick någon flygtid pga. dålig bana etc. så fick jag veta att flygläraren flög med flera andra elever, unga killar som kanske var viktigare än mej.

Jag fick aldrig svar på mitt mail och det hela rann ut i sanden och jag lade ner hela grejen. Jag vaknade dock till på senvåren -08 då jag fick ett brev från kassören i flygklubben där det stod att jag var skyldig pengar för obetald flygtid. Då blev jag förbannad, jag hade visserligen inte betalat de sista ca. 2 timmarna flygtid. Detta eftersom jag hade betalat dels 5000:- för skolning och 4500:- för abonnemang på flygplan (för att få billigare timpris) och inte som jag tyckte fått någon valuta för dessa pengar.

Tog kontakt med kassören och denne var villig att skriva av den påstådda skulden. Jag bad att kassören skulle be flygläraren att skicka mina utbildningsprotokoll till mej.

Efter ett par dagar fick jag ett brunt kuvert med mina papper utan ett ord till ursäkt.

Jag tog sedan kontakt med Stockholms flygklubb på Bromma där jag är medlem sedan juli-08. Jag fortsatte min flygning där med en jättebra lärare och det gick ju bra tyckte jag, dock har min ekonomi satt stopp för flygandet för tillfället. Min teori gick ut i mars och jag måste skriva om  proven, detta är nog iofs. inga problem.

Kan inte tänka mej att ge upp utan jag SKA slutföra det här.

Kommentarer inaktiverade.